Gratis verzending vanaf 100 euro
Veilig Bestellen - Webshop Keurmerk
Top Kwaliteit en zeer Duurzaam
Webwinkel KeurmerkFietsStoeltjes Blog
0
0
Gratis verzending vanaf 100 euro
Veilig Bestellen - Webshop Keurmerk
Top Kwaliteit en zeer Duurzaam

Door Danielle van de Vlag (Puur van Geluk)

Fiets meenemen op vakantie? Check deze tips!

Ga je binnenkort op vakantie en wil je graag je fiets meenemen? Het meenemen van je fiets op vakantie kan een interessante manier zijn om de omgeving te verkennen en in beweging te blijven. Het is heerlijk om met de fiets straatjes te verkennen waar je met de auto niet kunt komen en lekker door de duinen te fietsen. Het is ook heerlijk om met je kinderen of met je hond te fietsen tijdens je vakantie. Maar het is wel belangrijk om goed voorbereid te zijn wanneer je je fiets mee wilt nemen op vakantie.Daarom hebben we de volgende tips voor je.

 

  1. Zorg voor goed onderhoud voor vertrek

 

Voordat je op vakantie gaat, is het belangrijk om een goed gecontroleerde fiets mee te nemen. Een grondige check-up die je zelf uitvoert of bij de fietsenmaker kan veel problemen onderweg voorkomen. Zorg ervoor dat de banden op de juiste spanning zijn, de ketting goed gesmeerd is, en dat de remmen en versnellingen goed functioneren. Zo kun je ook op je vakantiebestemming veilig op weg. Neem ook een klein reparatiesetje mee voor onderweg, inclusief reservebanden, een pomp en het juiste gereedschap voor kleine reparaties. Altijd fijn om bij je te hebben, zeker in landen waar je de taal niet machtig bent.

>>>Wat is het belang van goed fietsonderhoud?

 

  1. Kies een stevige fietsdrager

 

Als je met de auto reist, is een stevige fietsdrager onmisbaar. Er zijn verschillende soorten fietsdragers verkrijgbaar, zoals dakdragers, achterdragers en trekhaakdragers. Kijk goed welke fietsdrager past bij jouw auto en kies voor een drager die gemakkelijk te monteren en demonteren is. Trekhaakdragers zijn de meest favoriete dragers die gemakkelijk te monteren zijn, terwijl dakdragers meer ruimte in de auto vrijmaken. Zorg er altijd voor dat de drager stevig genoeg is om je fiets(en) veilig te vervoeren, vooral als je lange afstanden gaat rijden. Laat je goed adviseren door een specialist.

 

  1. Bescherming tijdens vervoer

 

Het is een aanrader om je fiets goed te beschermen tijdens het vervoer naar je vakantiebestemming. Gebruik speciale beschermhoezen om beschadiging en krassen te voorkomen en zorg ervoor dat de fiets stevig is vastgezet, zodat deze niet kan verschuiven of losraken. Voor fietsen met een carbon frame is het extra belangrijk om te letten op de drukpunten en deze te beschermen tegen mogelijke schade door bijvoorbeeld zachte doeken op de drukpunten te bevestigen. Haal fietstassen eventueel van de fiets om te voorkomen dat ze klapperen of losraken. Zorg ook dat voorstoeltjes, achterstoeltjes en windschermen goed vastzitten.

 

  1. Check de regelgeving van je bestemming

 

Regelgevingen kunnen per land of regio sterk verschillen. Check vooraf goed welke verkeersregels er gelden en waar je fiets aan moet voldoen. In sommige landen is het bijvoorbeeld verplicht om een helm te dragen, terwijl dit in andere landen optioneel is. Daarnaast kunnen er specifieke regels met betrekking tot het gebruik van je fiets. Informeer goed over de lokale regelgeving om onaangename verrassingen te voorkomen en om goed voorbereid de fiets op te stappen.

 

  1. Maak een routeplanning

 

Misschien vind je het heerlijk om zomaar een stukje te fietsen, of misschien wil je juist bepaalde fietsroutes volgen in de omgeving van je bestemming. Wat je missie ook is, het is verstandig om van tevoren je routes te plannen. Zeker in een land waar je heg nog steg kent. Gebruik bijvoorbeeld speciale apps of routekaarten die speciaal zijn ontwikkeld voor fietsers. Het is wel zo fijn om te weten dat je op fietspaden en wegen komt die veilig en geschikt zijn om te fietsen.

>>>Fietsen in de zomer: 4 tips om heerlijke fietstochten te maken

 

  1. Kijk verzekeringen na of sluit ze af

 

Is je fiets verzekerd tijdens je vakantie? Check dan goed voor vertrek hoe en waar je precies voor verzekerd bent. Sommige reisverzekeringen dekken fietsen, maar het kan verstandig zijn om een specifieke fietsverzekering af te sluiten, vooral als je een dure fiets hebt. Kijk ook heel goed alle voorwaarden na, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

 

  1. Controleer je fiets op je bestemming

 

Bij aankomst op je bestemming is het handig om je fiets nog even te controleren. Kijk of alles na het uitladennog goed vastzit en of er geen schade is ontstaan tijdens het vervoer van je fiets. Loop altijd voor vertrek nog even de belangrijkste zaken na, zoals de remmen, banden en ketting.

 

  1. Geniet van je vakantie en het fietsen!

 

Vergeet niet te genieten van je vakantie en het fietsen in de omgeving van je vakantiebestemming. Met deze tips in gedachten ben je goed voorbereid om je fiets mee te nemen op vakantie en volop te genieten van je avonturen op twee wielen. Het is een heerlijke manier om nieuwe plekken te ontdekken, te ontspannen en je dagelijkse beweging te onderhouden. Fietsen geef je een manier van vrijheid, geniet!

>>>Lees meer interessante blogs

 

 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren en voor gepersonaliseerde google advertenties. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »