Gratis verzending vanaf 100 euro
Veilig Bestellen - Webshop Keurmerk
Top Kwaliteit en zeer Duurzaam
Webwinkel KeurmerkFietsStoeltjes Blog
0
0
Gratis verzending vanaf 100 euro
Veilig Bestellen - Webshop Keurmerk
Top Kwaliteit en zeer Duurzaam

Door Danielle van de Vlag (Puur van Geluk)

Fietsen met twee kinderen? Check deze tips voor de juiste opstelling en balans

Fietsen met kinderen op de fiets kan zorgen voor een behoorlijke uitdaging. Als je eenmaal zit, is het een heerlijke manier om van A naar B te komen, maar voordat je goed en wel zit en vooral voordat je veilig en in balans zit… dat is een uitdaging. We geven je de volgende tips om het fietsen met twee kinderen op de fiets comfortabel, prettig en vooral veilig te maken. Geniet onderweg!

  1. Kies de juiste fiets en fietsstoeltjes


Het belangrijkste is veiligheid op de fiets. Kies daarom voor de juiste fiets en fietsstoeltjes voor de kinderen. De keuze voor fietsstoeltjes is afhankelijk van leeftijd en gewicht. Voor kinderen van 9 maanden tot 3 jaar, kies je een fietsstoeltje voorop de fiets en een stoeltje achterop de fiets is geschikt voor het oudere kind van 2 tot ongeveer 6 jaar.

Maar er zijn nog meer dingen om op te letten bij het fietsen met twee kinderen op de fiets:

  • Gewicht: Kijk goed of je fiets het gewicht van de fietszitjes kan dragen. Is dit niet het geval, dan kun je kiezen voor een extra stevige drager of een andere fiets.
  • Ruimte: Zorg dat je kind voldoende ruimte heeft tussen het voorstoeltje en het stuur. Maar let ook op de afstand tussen jou en het voorzitje. Er moet voldoende ruimte voor je benen beschikbaar zijn om te kunnen fietsen en om veilig te kunnen manoeuvreren.
  • Stabiliteit: Kies voor een stevige standaard, want het is prettig om de fiets neer te kunnen zetten zonder dat hij direct omvalt. Maar let wel! Blijf altijd bij je fiets staan ter ondersteuning wanneer je kinderen nog in de fietsstoeltjes zitten. Kies voor een brede standaard of een tweepootstandaard voor extra stabiliteit.

 

  1. Kies voor een fiets met lage instap


Een fiets met een lage instap, ook wel een mama-fiets genoemd,  is ideaal voor ouders die met twee kinderen de fiets op willen. Met een fiets met lage instap kun je gemakkelijk op- en afstappen, zelfs wanneer de fiets al zwaar beladen is. Dit zorgt gelijk voor een extra stukje veiligheid. Er zijn ook speciale bakfietsen verkrijgbaar waarin je gemakkelijk kinderen kunt vervoeren zonder dat je snel uit balans raakt. Je hebt tevens goed overzicht, want de kinderen zitten voor je in de bak.

  1. Goede voorbereiding is het halve werk


Zorg voor een goede voorbereiding, voordat je de weg op gaat. Het is altijd een goed idee om eerst te wennen aan het gewicht en de balans van de fiets zonder je kinderen erin te plaatsen. Oefen met het op- en afstappen, maak een aantal bochten en probeer te remmen terwijl je de fiets in balans houdt. De volgende stap is oefenen met de kinderen op de fiets. Doe dit bijvoorbeeld in een rustig straatje of in je achtertuin. Zo leer je het gevoel van een zwaarbeladen fiets onder controle te krijgen, voordat je actief deelneemt aan het drukke verkeer.

  1. Verdeel het gewicht


Balans is key! Zeker bij het fietsen met twee kinderen in fietsstoeltjes. Zorg dat je het gewicht op de fiets goed verdeelt. Wil je extra stabiliteit op de fiets? Dan kun je kiezen voor een fiets met elektrische ondersteuning (e-bike). De motor helpt je niet alleen om het extra gewicht gemakkelijker voort te bewegen, maar geeft ook meer controle over de fiets bij lage snelheden. Eventuele boodschappentassen of rugzakken kun je verdelen over een fietsmand of -krat en fietstassen.

  1. Optimale veiligheid


Zorg ervoor dat beide kinderen comfortabel en veilig in hun stoeltje zitten en dat hun voetjes goed vast zitten en beschermd zijn. Voetsteunen en voetbeschermers voorkomen dat de voeten van je kinderen tussen de spaken komen. Daarnaast is een kinderhelm ideaal voor extra veiligheid. Zorg daarnaast voor extra mogelijkheden om goed op te vallen, zoals reflecterende jassen, fietsvlaggen, goede fietsverlichting, banden met reflectoren, etc. Een must bij de schemerige en donkere dagen!

  1. Denk aan de wind en regen


Zorg voor extra bescherming voor je kindje voorop en zet een windscherm voorop de fiets. Het beschermt je kind én jou, en zorgt voor een comfortabele fietsrit. Bij regenachtig weer is het handig om regenkleding te dragen, zodat je kinderen en jij droog blijven op de fiets. Zij zitten immers stil en kunnen het sneller koud krijgen dan jij terwijl je fietst.

  1. Kies voor veilige wegen


Als je met twee kinderen op de fiets zit, is het wel zo prettig als je kiest voor veilige wegen. Wegen die goed verhard zijn, maar ook goede verlichting langs straten en fietspaden zijn prettiger en veiliger om te fietsen. Vermijd drukke verkeersroutes en onveilige, onverharde wegen.

Samen genieten van het fietsen


Fietsen met twee kinderen is een heerlijke manier om samen op avontuur te gaan. Zorg voor de juiste voorbereiding, balans en veiligheid, zodat je met een gerust hart kunt genieten van het fietsen met je kleintjes. Heb je specifieke vragen over het vinden van het juiste fietsstoeltje of accessoires voor je kinderen? Neem gerust contact met ons op of bekijk ons uitgebreide assortiment voor een comfortabele, zorgeloze fietservaring.

>>>Lees meer interessante en handige tips op onze blogpagina

 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren en voor gepersonaliseerde google advertenties. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »