Gratis verzending vanaf 100 euro
Veilig Bestellen - Webshop Keurmerk
Top Kwaliteit en zeer Duurzaam
Webwinkel KeurmerkFietsStoeltjes Blog
0
0
Gratis verzending vanaf 100 euro
Veilig Bestellen - Webshop Keurmerk
Top Kwaliteit en zeer Duurzaam

Door Danielle van de Vlag (Puur van Geluk)

Zo houd je je kind warm in het fietsstoeltje tijdens koude dagen

Ga je regelmatig in de herfst en de winter op de fiets met je kindje in het fietsstoeltje? Fietsen is altijd heerlijk, je bent lekker in de buitenlucht en krijgt ook nog eens de nodige lichaamsbeweging. Maar wees er wel op bedacht dat je kindje stilzit in het fietsstoeltje en jij lekker aan het fietsen en dus in beweging bent. Daarom hebben we een aantal tips om je kindje warm te houden tijdens een fietsrit. Lees en laat je inspireren! Zo houd je je kind warm in het fietsstoeltje tijdens koude dagen.

 

  1. Werk met laagjes

 

Het is altijd een goed idee om te werken met verschillende laagjes kleding als je naar buiten gaat tijdens koude dagen en zeker wanneer je kindje op de fiets in het fietsstoeltje zit. Dit is ook op de fiets een goed idee! Je kunt beter te veel aantrekken en iets uittrekken als het te warm is, dan wanneer je het (te) koud krijgt. Werk met laagjes en bouw dit als volgt op:

  • Eerste laag: Dit is de basislaag die direct op de huid zit. Kies voor thermokleding, zoals een hemd dat goed aansluit en helpt bij het reguleren van de lichaamstemperatuur. Er is speciale basiskleding gemaakt van natuurlijke materialen (wol) die goed transpiratievocht opnemen, waardoor je lichaam warm blijft.
  • Tweede laag: Dit is een isolerende laag, zoals een lekkere warme trui. Fleece is een populaire keuze omdat het licht is en goed ademt, terwijl het toch warmte biedt. Je kunt ook kiezen voor wollen vesten, deze reguleren vocht en bieden warmte tijdens koude dagen.
  • Derde laag: De derde en tevens laatste buitenlaag moet wind- en waterdicht zijn om je kind te beschermen tegen koude wind en regen. Een kinderjas met een goede capuchon zorgt ervoor dat er geen koude lucht naar binnen komt. Let op: een gevoerde jas kan juist weer te warm zijn, zeker in de herfst, waardoor je kindje de warmte moeilijk kwijt kan.

 

  1. Bescherm hoofd, handen en voeten

 

Bescherm het hoofd van je kind met een muts en een kinderhelm, kies voor een sjaal en handschoenen als het heel koud is. Veel warmte gaat verloren via het hoofd, de handen en de voeten, vooral als deze niet goed beschermd zijn tegen de kou.Kies voor waterafstotende wanten of handschoenen met een wollen voering.Warme sokken, bij voorkeur van wol, helpt om de voeten warm te houden en helpt om transpiratievocht te absorberen. Goed gevoerde winterschoenen of laarsjes bieden extra warmte en bescherming tijdens de koude dagen.

 

  1. Gebruik een voetenzak of deken

 

Zeker wanneer je kindje nog klein is, is het gebruik van een lekkere warme voetenzak een aanrader! Deze is speciaal ontworpen om tijdens de kou te gebruiken in kinderfietsstoeltjes. Ze werken als een slaapzak voor je kind, waardoor hun benen en voeten goed beschermd zijn tegen de kou.

Heb je geen voetenzak of wil je liever iets anders aanschaffen? Eenfleece schortisook een hele goede en warme oplossing.

 

  1. Bescherm het gezicht tegen de wind

 

Tijdens het fietsen in de kou kan de wind in het gezicht van je komen en snijdend aanvoelen. Dit kan niet alleen vervelend zijn en aanvoelen, maar ook leiden tot koude wangen of zelfs een loopneus of hoofdpijn. Een windscherm voor op de fiets is een perfecte manier om je kind te beschermen tegen de koude wind. Je kind zit lekker uit de wind achter het schermpje en kan er goed doorheen kijken.

 

  1. Check regelmatig of je kind nog comfortabel en warm is

 

Het is belangrijk om tijdens het fietsen af en toe te checken of je kind nog comfortabel zit in het fietsstoeltje en het niet te koud of te warm heeft. Kleine kinderen zijn zelf nog niet in staat om hun lichaamstemperatuur te reguleren, dus ze kunnen sneller last krijgen van de kou zonder dat ze dit zelf aangeven. Als de nek van je kind koud aanvoelt, is dat een teken dat ze het te koud hebben en wellicht meer warmte nodig hebben van een sjaal, muts, handschoenen of laagjes kleding. Voelt de nek juist klam en zweterig, dan hebben ze het te warm en is het verstandig om een laagje kleding of accessoires uit te trekken.Zorg ervoor dat je kind zich comfortabel voelt tijdens de fietsrit.

 

  1. Houd rekening met weersomstandigheden

 

Fietsen in de winter met je kindje in het fietsstoeltje betekent ook dat je rekening moet houden met de weersomstandigheden. Probeer extreem koude rittente vermijden en fiets liever midden op de dag wanneer de temperaturen het hoogst zijn. Kies voor routes die beschut zijn tegen de wind, zoals paden die door bossen of stadsparken lopen. Fietspaden bij  open gebieden kunnen zorgen voor lagere temperaturen en meer kou. Dit helpt om je kind minder bloot te stellen aan de koude en snijdende wind. Houd ook regen in de gaten, want als je kind te lang in natte kleding zit, krijgt hij of zij het ook snel koud.

 

  1. Maak van je fietsstoeltje winterproof

 

Er zijn verschillende accessoires om het fietsstoeltje winterproof te maken voor je kindje. Naast de eerder genoemde voetenzakken zijn er ook windschermen beschikbaar die je kindje aan de voorkant beschermen tegen wind.

 

Ga direct aan de slag!

 

Het is heerlijk om met je kindje in het fietsstoeltje te fietsen, ook in de herfst en winter. Ga direct aan de slag met de juiste voorbereiding, van warme laagjes kleding tot praktische accessoires zoals windschermen en voetenzakkenkun je ervoor zorgen dat je kind warm, comfortabel en veilig blijft in het fietsstoeltje tijdens koude dagen. Vergeet niet om regelmatig te checken of je kind het comfortabel en warm genoeg heeft en geniet samen van het winterse buitenleven op de fiets!

>>> Lees ook: Waar let je op bij het kopen van een fietsstoeltje?

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren en voor gepersonaliseerde google advertenties. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »